Jelly Sinaasappel

11-11-2014 22:21

Je kent het vast wel, de buitenkant van een watermeloen met gelatine pudding erin. Wij wilden dit ook maken, maar omdat het niet het seizoen voor watermeloenen is was het erg duur. Dus verzonnen we een oplossing: in een sinaasappel !

Nodig voor 7 à 8 halve sinaasappels:

  • 250 ml aanmaak siroop
  • 250 ml water
  • 4 sinaasappels
  • 12 blaadjes gelatine

To do:

  1. Laat de gelatineblaadjes in lauw water weken
  2. Meng de siroop en het water
  3. Breng het aan de kook
  4. Snij ondertussen de sinaasappels door de helft en hol ze uit
  5. Doe de gelatine blaadjes (zonder het water) in de hete (niet meer kokende) limonade
  6. Roer een 1 of 2 minuten
  7. Giet de limonade in de sinaasappels
  8. Laat het 4 uur in de koelkast staan
  9. Als het eruit is snij je elke helft in drie stukken

En klaar

Tips:

  • Je kan ook minder sinaasappels kopen en de overige limonade in een bakje doen waar je het later uit kan lepelen
  • Als je een beetje vruchtvlees laat zitten kan het naar sinaasappel gaan smaken. Beslis zelf of je dit echt niet of juist wel wilt.